10 keer het lef van Prinses Laurentien | ModekoninginMaxima.nl

2022-06-10 18:55:28 By : Mr. Robert Lytton

Prinses Laurentien is geen muurbloempje. Met kakelbonte outfits en sieraden waar je U tegen zegt, valt ze zelfs in een grote menigte onmiddelijk op. Moderator Petra heeft daarom tien mooie voorbeelden van Laurentiens lef op een rijtje gezet. 

Petra: "10 keer het lef van Prinses Laurentien... Een voor zichzelf sprekende titel voor deze blog? Prinses Laurentien valt, zonder dat vermoedelijk bewust te willen, nogal eens op door haar outfits. Een ding is zeker, ze heeft een opvallende smaak. Met uitschieters van heel opvallend, naar vrij gewoon. Ze weet zonder twijfel ook wel wat de trend is, maar is nou niet direct een trendvolger te noemen. Voor de bekende merken shopt ze regelmatig bij Hardies mode in Den Haag, maar ook weer niet altijd! Je kunt van tevoren dan ook nooit zeggen in welke kledingstijl ze op de loper verschijnt. Dat maakt het dan ook spannend om haar outfits te volgen. Spannend? Jazeker. Deze prinses, die een enorme drive heeft voor haar werkzaamheden, durft op modegebied haar eigen stijl te volgen. Kijk maar. 

Outfit 1: Op Prinsjesdag 2004 zagen we Prinses Laurentien in een smaragdgroene broek met wijde pijpen, gecombineerd met een witte lange mantel met groen borduursel en een bijpassende hoed. Deze creatie is een ontwerp van Hardies Couture uit Den Haag.

Outfit 2: Prinsjesdag, bij uitstek de gelegenheid om flink uit te pakken. In 2005 droeg Prinses Laurentien deze opvallende outfit van Ronald Kolk, bestaand uit een blouse met watervalhals, een gilet en een lange rok. De hoed is er speciaal bij gemaakt.

Outfit 3: Op Prinsjesdag 2006 ging prinses Laurentien gekleed in een lichtblauwe korsetjurk van Ronald Kolk, de bijpassende lichtblauwe hoed is een ontwerp van Marianne Jongkind.

Outfit 4: Voor de 70e verjaardag van Koning Harald van Noorwegen zocht prinses Laurentien een sari-achtige japon met borduursels uit. De ontwerper is helaas niet bekend.

Outfit 5: In september 2007 werd de 40e verjaardag van de Prins van Oranje gevierd op Paleis het Loo. Prinses Laurentien droeg een opvallende japon met bloemen. Het meest opvallend was echter haar kapsel, dat strak naar achteren gekamd was.

Outfit 6: Voor Prinsjesdag 2008 zocht Prinses Laurentien effen japon uit met daaroverheen een kleurrijke robe manteau met korte mouwen. Haar clutch is gemaakt van dezelfde stof als de mantel.

Outfit 7: Tijdens de viering van de 65e verjaardag van Prinses Margriet ging Prinses Laurentien gekleed in een knalgroen jurkje met borduursel van onbekende ontwerper.

Outfit 8: In juni 2010 gaf de Zweedse kroonprinses haar Jawoord aan Daniel Westling. Prinses Laurentien was ook aanwezig en ging gekleed in een witte japon met zwarte bloemen. Ze maakte haar outfit compleet met een rode ceintuur en rode sandaletten.

Outfit 9: Op Prinsjesdag 2010 droeg de prinses een rode japon met rozenpatroon, ontworpen door Talbot Runhof. De bijpassende rode mantel is een ontwerp van Hardies Couture. 

Lef van totaal andere orde: Prinses Laurentien droeg in 2015 dit vest op de dag van de duurzaamheid. Het vest is gemaakt van de clipjes van blikjes drinken. Hoe toepasselijk! (Outfit 10)

Iets waarin we Prinses Laurentien ook geregeld mee zien is print op print! Een top en pantalon, gemaakt van dezelfde stof. Of een mantel met een pantalon, een top met een rok, noem maar op. Hier zien we haar in een pantalon met een mantel van Essentiel Antwerp.

Prins Constantijn is beschermheer van de World Press Photo Foundation. Om die reden is hij jaarlijks aanwezig bij de uitreiking van de World Press Photo Award, meestal vergezeld door Prinses  Laurentien. In 2018 ging ze gekleed in een lange gebloemde rok van Cinq a Sept, gecombineerd met een zwarte top. De accessoires passen er perfect bij!

Welke outfit is voor jou een absolute go en welke een no-go? Ik lees het graag in de reacties hieronder!"

Deze blog is geschreven door moderator Petra,  van wie op deze website regelmatig een achtergrondblog verschijnt.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

3, 8 en 9 vind ik het mooist.

Alleen outfit 2 en 7 zijn ok. En het haar strak naar achter staat top.

Prinses Laurentien heeft idd lef qua kledingkeuze. Prachtig hoe zij ons prikkelt met deze gedurfde creaties. Welke vind ik t mooist bij haar staan? Het groene cocktail jurkje icm de zilveren sandalettes en oorbellen.. Fris, vrolijk en feestelijk.

Haar outfit op foto nr. 2 vind ik schitterend !!

De rode set en het felgroene jurkje staan haar geweldig. Over de rest zwijg ik. Qua kapsel vind ik het donkere, strak naar achteren gekamde haar geweldig staan. En nog steeds eens met Doro: een donkere strakke Bob, go for it! Haar gezicht komt dan extra prachtig uit denk ik.

ik wil haar stijl zo graag goed vinden want heb een zwak voor haar. Echt een sterke maar toch zeer innemende persoonlijkheid. Maar toch is er altijd wel iets wat me stoort, zeker ook haar kapsel. Zou haar zo graag eens zien met een klassieke bob, dat zou haar opvallende kledingkeuze alleen maar goed doen. (tip Petra om hier eens mee te "f otoshoppen" zou grappig zijn. Qua kleding is het of helemaal geweldig of een totale flop. Haar lingerie is niet altijd oke, een goed gekozen bh (ook strapless) kan bij sommige kleding wonderen doen. Maar hoe dan ook een topvrouw! Hele leuke blog Petra.

Leuk dat Laurentien in de spots staat. Her meeste is niet mijn smaak, maar ze draagt het meeste met verve en zij voelt zich er zo te zien goed bij. Dus helemaal goed.

Ze durft zeker. Mooi vind ik het niet altijd, maar outfit 4, 5 en 7 vind ik echt heel goed gekozen en geweldig staan. En wat zit haar haar mooi op foto 4 en 7. Van mij mag ze weer terug naar deze donkere kleur. Staat haar zoveel beter dan haar huidige kapsel en kleur.

Esta pagina es sobre moda y estética así que mi comentario sobre el estilo de la Princesa se resume en dos palabras: ordinario y feo. Es una linda mujer que bien podría destacarse por looks diferentes pero ordenados y de buen gusto. Obviamente que yo respeto su decisión, solamente me parece demasiado ordinario y vulgar para una princesa que aparece en actos oficiales. De todas las fotos aqui solamente me gusta el N° 4.

Deze pagina gaat over mode en esthetiek, dus mijn opmerking over de stijl van de prinses kan in twee woorden worden samengevat: gewoon en lelijk. Ze is een mooie vrouw die goed zou kunnen opvallen door haar verschillende, maar nette en smaakvolle uiterlijk. Uiteraard respecteer ik haar keuzes, maar het lijkt allemaal te gewoon/beetje ordinair voor een prinses die in officiële acts verschijnt. Van alle foto's hier vind ik alleen #4 leuk.

PS In de vertaling stond vulgair, dat gaat me iets te ver

Outfit 1 t/'m 5 top, waarvan nr 4 (de rode set) eruit springt dus vaker dragen. Dat vind ik ook van het groene jurkje, heel verfrissend het geheel. Daarna een paar missers vind ik. Ben blij met haar eigen stijl en niet op safe gaat met Natan die je tegenwoordig te veel ziet..

...Prinses Laurentien blijft een 'papagaai' onder de Prinsessen, met een voorliefde voor schreeuwende kleuren en modellen wat kleding betreft en heeft duidelijk een geheel eigen 'stijl' ontwikkeld, wat haar natuurlijk toestaat. Maar men hoeft dat alles gelukkig niet mooi te vinden, evenzo haar merkwaardige kapsel en accessoires. Persoonlijkheid puur.

....ook 'papegaaien' verdienen respect en zeker een eigen stijl; gelukkig mogen we op deze website onze persoonlijke mode/voorkeuren uiten, mooi uw toevoeging 'persoonlijkheid puur'!

Uiterst vreemde smaak heeft Laurentien of Petra, echt heel vreemd vanaf haar schoenen tot en met haar kruin, het haar ook, soms lijkt het wel of de heggenschaar is gebruikt. Maar dat vind ik toch van alle schoondochters van prinses Beatrix hoor, al die vrouwen hebben een vreemde smaak vwb mode, ik zie nog Mabel in die belachelijke zwarte babydol vorig jaar op een of ander feestje, maar ook Maxima heeft (en soms nog) menig uitglijder gemaakt. Maar Laurentien steekt hier toch wel met kop en schouders bovenuit, dat dan weer wel.

.... ik kreeg en krijg na alle jaren nog steeds de indruk dat alle schoondochters van prinses Beatrix enorm houden van hun partner/man en vice versa!! Laat ze hun eigen gevoel van "mode" hebben en houden a.u.b. , autonomie voor 'partners van' is een groot goed inclusief uitdaging binnen ons koningshuis. Onze voormalige koningin Beatrix weet er alles van, haar partner/onze prins Claus, kon zich stukken minder autonoom gedragen binnen alle "regels" en wat hielden ze van elkaar, dat hebben wij veel mogen opmerken. Mijn beleving is dat prinses Beatrix van al haar schoondochters houdt, beelden liegen niet. Ik herken niet uw reactie, 'uitglijders', maar roem prinses Laurentiens' eigenheid qua "mode", ook al denk ik regelmatig " oké, dit voel als een mode-uitdaging".

U haalt dingen door elkaar; ik heb het niet over gevoelens hier zoals u maar over smaak, en daar valt niet over te twisten. hoe komt u erbij om meteen de liefde van prinses Beatrix voor haar schoondochters etc erbij te halen? wat een mal antwoord. Het valt me op dat er door sommigen hier soms gereageerd word alsof ze er persoonlijk op aangevallen worden. We hebben het hier over mode, de smaak en technisch gezien. Houd u persoonlijk gevoel er alstublieft buiten, anders maakt u deze site onmogelijk. En daarbij; de meesten kennen de royals niet persoonlijk, laten we alstublieft geen oordeel vellen op basis van gevoelens, maar op inhoud en dat is hier de mode.Niet meer!! en niet minder.

U heeft gelijk voor mogelijk van een deel van mijn reactie; sorry, laten we het passie noemen ;-)

Prinses Beatrix heeft U er overigens bij gehaald, wat heeft dat met mode te maken? Ik vermoed dat ik door deze/uw opmerking aansloeg en reageerde vanuit mijn gevoel. Persoonlijk aangevallen voel ik me niet, goed dat U reageert ondanks uw taalgebruik als 'heggenschaar' en 'belachelijk'. - Kunt U mij uitleggen wat uw toevoeging 'Petra' te maken heeft met uw mode-mening? - Ik ben benieuwd naar uw technische/smaak-toevoeging 'vreemde'; wat bedoelt U daarmee?

Ik heb het autonome - o.a. qua mode - van de drie schoondochters van prinses Beatrix in het licht proberen te zetten; het zijn sterke bijzonder overkomende dames met ieder een eigen mode/stijl.

Verder, naar mijn mening heeft mode ook zeker wèl met gevoel te maken, ieder 'stuk' op zich vertelt een eigen verhaal. Keuze voor ontwerpers, de ontwerpen zelf, stoffen, persoonlijke wensen en toevoegingen, en laten we de context niet vergeten waarbinnen het gedragen wordt!

En denkt U eens aan de bijzondere bijdragen op deze website over de herkomst van juwelen, allemaal geschiedkundige verhalen die bijdragen aan de inhoud en emotie tijdens het dragen ervan. Een zeer actueel onderwerp in de media wat betreft de Italiaanse "kroonjuwelen" van het niet regerende Italiaanse koningshuis. https://nos.nl/artikel/2431716-italiaanse-ex-royals-willen-kroonjuwelen-...

Nummer 4, 7 en 1 gaan dan nog; de rest is allemaal verschrikkelijk. Wat dost deze dame zich toch mal uit. Je zou het zelf niet kunnen verzinnen.

Tjonge.. ik kan niet anders denken bij elke foto als: koos ze maar donker half lang haar. Strakke Bob tot op de schouders zoals Cecile Narinx. Dan zou alles niet zo bijna gillerig overkomen. Haar profiel zou zoveel krachtiger overkomen en echt echt bijzonder zijn.

Leuk om te zien dat ze zichzelf blijft. Natan, Biss ed zouden haar persoonlijkheid minder sieren, is mijn bescheiden mening. Niet iedereen hoeft het mooi te vinden, maar ze zegt wel telkens "dit ben ik" en dat bewonder ik aan haar. Wat overigens niet wil zeggen dat de veel gedragen en op elkaar lijkende merken haar niet staan.

Ik heb er maar een woord voor: verschrikkelijk. En begrijp me goed, ik bewonder Laurentien zeer. Ik zou haar adviseren om bij Natan of anders bij Caroline Biss te gaan winkelen, die laatste is wat uitbundiger en waarschijnlijk meer haar eigen smaak. Dan meteen daar laten afstylen met sieraden en schoenen.

Ik vind bij Laurentien 4 en 7 prima staan,harde kleuren zonder printje En 2008 vond ik het minst En outfit 5 kan eigenlijk ook wel ,ik vind dit kapsel ook wel bij haar staan

Ik bewonder Prinses Leontien zéér, incluis op kledinggebied, ook al houd ik nu niet van echt álles wat ze draagt. Ze droeg vroeger ook, als eerste, zulke prachtige over-de-knie-laarzen : zie voor schitterende rode https://www.modekoninginmaxima.nl/mode-maxima-accessoires-mode-laurentie... !

Oh ja. Die waren zo mooi. Ik ben tijden jaloers geweest op die groene laarzen en outfit. Vond het toen echt geweldig!

Och lieve Trixedo, ik lees uw reacties meer dan graag maar over-de-knie-laarzen doen mij denken aan - met alle respect - het dreggen van een sloot :-))))

1 , 6 en 8 vind.ik.helemaal niets. Bij nummer 1 vind ik het silhouet niet kloppen. Nummer 6 lijkt op de duster van een 80 jarige. En nummer 8 valt nog enigszins mee maar ik vind de kleur haar niet staan en haar haren zitten lelijk zeker met die tiara.

Ik vind de rode Sari en het groene jurkje het mooist. Echt een leuk mens lijkt ze mij en goed dat ze haar eigen stijl kiest . Vind ik het altijd mooi.... Nee vaak niet. Veel te gezocht allemaal.

Ik mis die mooie eenvoudige zacht blauwe avondjapon die ze droeg tijdens het diner aan de vooravond van de inhuldiging in 2013, die stond haar zo mooi! Leuk om te zien dat Laurentien haar geheel eigen stijl heeft maar vaak is het teveel en staat een eenvoudig ontwerp zonder al drukke print haar veel beter. Outfit 4, 5, 7 en 9 vind ik heel mooi. Nummer 6 vind ik echt niks helaas.

Die blauwe gaan we laten zien in een blogje over Laurentien & less is more. Ook mijn grote favoriet.

Helemaal geweldig, toen zag ze er zo goed uit!

Deze blog gaat over haar lef, dus de uitspattingen van haar kledingstukken. De lichtblauwe was echt prachtig, maar daar vond ik persoonlijk minder lef voor nodig.

Aha oké, misschien had U dat blog alvast kunnen aankondigen? Nu missen we idd "de lichtblauwe". ;-)

Prinses Laurentien werkt hard & leeft denk ik gelukkig haar eigen leven - m.i. qua indrukken ook 'gelukkig'! Qua 'mode' een "grote uitdaging" voor ons allen hierro, maar ook hierin doet ze haar eigen 'ding' en ik vermoed, voelt ze zich meer dan oké. Ik kijk op de foto's altijd naar haar man, als hij aanwezig is; hij straalt met haar, lijkt trots en nog steeds blij en verliefd.

Klopt helemaal! Maar tussen de wat meer uitgesproken items in dit overzicht zit een aantal zeer geslaagde outfits die laten zien dat opvallend ook heel mooi kan zijn! Laurentien heeft een heel eigen stijl ontwikkeld en alleen al daarvoor heb ik bewondering, ook al vind ik het niet altijd mooi:-) Geweldig overzicht overigens waarvoor dank!!!

Graag gedaan, bedankt voor het leuke compliment ;) !

Ik vind outfit 5 heel leuk en nr 8 vreselijk. Ik houd zelf niet zo van veel print, maar bij mijn lengte past dat ook niet en bij Prinses Laurentien wel.

Hahaha 2008 is wel een dieptepunt. Ik vind het allemaal niet fraai. Het klopt gewoon niet.

Outfit 4 vind ik heel mooi, 1 ook. En het groene jurkje ook! Het minst vind ik outfit 8, het rokgedeelte is te kort en zo wijd, combinatie met grote rode lint ook niet geslaagd.

Ik vind het vest van de blik-lipjes heel leuk. De rest niet eigenlijk, sorry.

Dank je Petra voor de leuke blog! Haar stijl kan me niet bekoren. Ik houd meer van ingetogen elegantie. Maar vind het wel leuk dat ze aan haar in mijn ogen bijzondere smaak vasthoudt.

style="display:inline-block;width:300px;height:250px" data-ad-client="ca-pub-1136101683532579" data-ad-slot="9740725324">

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?